Jaarlijkse gezondheidscontrole

Bij een ziek dier is het vanzelfsprekend dat er een bezoek wordt gebracht aan de dierenarts.  Echter voor onze gezonde viervoeters is het uiteraard ook  een goed idee om hun algemene gezondheidstoestand ten minste éénmaal per jaar grondig te laten controleren.

Voedingsadvies

‘Je bent wat je eet’.  Dit geldt voor ons maar zeker ook voor onze huisdieren.  Een goede en uitgebalanceerde voeding helpt de  algemene conditie van uw viervoeter te waarborgen.  Zo blijft uw hond of kat fit en gezond. We helpen u graag de juiste voeding op maat te bepalen.

 Chirurgie

Een operatie voor uw huisdier is een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis.  Dit kan een bewuste keuze zijn, zoals bij sterilisatie of castratie.  Soms is het echter noodzakelijk om het leven van uw viervoeter te redden of om de levenskwaliteit van uw dier te kunnen blijven garanderen.

Tandheelkunde

Tandverzorging is even belangrijk bij dieren als bij mensen maar toch wordt tandhygiëne nog onderschat. Vaak stapelt tandplak, dat later tandsteen wordt, zich door de jaren heen op. Dit leidt niet enkel tot een slecht ruikende adem, maar het veroorzaakt vooral  pijnlijke tandvleesontstekingen.

 

 Hospitalisatie

De beste omgeving voor uw huisdier is uiteraard thuis.  Soms is het echter aangewezen of noodzakelijk om uw huisdier te hospitaliseren voor observatie, een intensieve behandeling of infuustherapie.  Wij beschikken daarom over een ruime hospitalisatie ruimte. 

Echografie

In de praktijk beschikken we over een modern toestel voor echografie.

Deze beeldvormingstechniek maakt gebruik van reflecterende geluidsgolven om een beeld te vormen van de interne organen (de baarmoeder, de lever,...) en andere weefselstructuren.

 

 Radiologie

De praktijk beschikt over een uiterst modern digitaal RX-toestel.  Met dit toestel kunnen foto’s genomen worden van zeer goede kwaliteit.  Bovendien kan een kopie naar onze orthopedist worden doorgemaild die dan zijn deskundig advies kan geven.

Microscopie

Bij microscopie kijken we naar structuren die met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar zijn.  Dit levert vaak een schat aan informatie op.  De structuren die we ondermeer onderzoeken zijn urine, bloed, mest en huidafkrabsels.

 Orthopedie

Orthopedische operaties worden frequent uitgevoerd in onze praktijk.  Dit kan een pootamputatie zijn maar ook een kruisband of een patellaluxatie herstellen.  Hierbij wordt beroep gedaan op een specialist ter zake.

Fokbegeleiding

Drachtbegeleiding is van cruciaal belang bij het fokken van gezonde kittens of pups.  Dierenarts Filip Hanssens staat bij ons in voor alles wat met vruchtbaarheid te maken heeft. 

 
 

Sint-Blasiusstraat 17

8800 Rumbeke

Consultaties na afspraak

Elke werkdag van 9u - 19u

0495 87 77 66

 

Er is een mogelijkheid om te betalen met bancontact            – Wij aanvaarden geen overschrijvingen